25 Nisan 2014

En çok kimsesizim zaman zaman



Sonra bir sızı duyarsın ansızın bir keman sesiyle yağar senden ayrılanlar gönlüne...Kapatamazsın hislerini yağar özlemlerin gözlerinden...Kocaman hüzünler düşer sinene belki bağırsan sesin çıkmaz zaten yutkunamazsında...Körpe bedenine sığmış gençten eser kalmamış sende kendine yabancılaşmışsın...Bir özlemlerin hep aynı kalmış...Saçının beyazı, ruhunun karası, gözünün akan yaşları...Elinin üzerindeki ben bile değişmiş ama özlemler hiç değişmemiş ilk doğmuş çocuğun çığlığı tazeliğinde yüreğindeki yangın odalarında kalmış...Hapsettim sanmışsın ama bir keman sesiyle yaylım yaylım dağılmışsın...

Uzaktakini özlemek değil içimin kırmızısı, ciğerimin ağrısı, boğazımın boğulmaları...Kimsesizlik üflediler üstüme geçmez yetimlik bitmez öksüzlük salınır fular gibi bedende...altın simler yağdırsan nafile örtülmez hiçbir güzellikle yalnızlık...Kına kokar toprak burnuna, sabun kokar hava ruhuna, bazen baban değer gönlüne yaslasaydım dersin şu başımı o güzelim göğsüne....

Ebru ....

21 Nisan 2014

Kedilerime yuvalar yaptım



İlk olan çalışmayı aslında Edaya battaniye başlamıştım ama ipin devamını bulamadığım için ikiye katlayıp yanları diktim...Diğeri ise gene Edaya küp yapıp içini elyaf dolduracaktım derken bir kenarını dikmekten vazgeçip Maviliyi içine koydum ve çok şeker oldu...


16 Nisan 2014

Adana kesme hamur tatlısı


Malzemeler :

1 kase un

1 çay kaşığı tuz

1 kase ceviz

1 çay bardağı kuru üzüm

5 adet çubuk tarçın

2 tatlı kaşığı toz tarcın

1,5 su bardağı toz şeker

3 darbak su

1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

Yapılışı :

Öncelikle   bir kabın içinde un, çok az tuz ve su ile yoğurmaya başlıyoruz.

Hamurumuz hazır olduğunda, merdane yardımıyla hamuru açma aşamasına geçiyoruz.

Açılan hamurları 2 cm aralıklarla yatay kestikten sonra yine 2 cm aralıklarla dikey kesiyoruz.

Ayrı bir tencereye Toz şeker ve suyumuzu, çubuk tarçın ekleyerek ocağa alarak kaynatıyoruz.

Kaynadıktan sonra çubuk tarçınları sudan alıyoruz. Dövülmüş cevizleri kaynayan suya ekliyoruz, daha sonra tuz tarçın ve kuru üzüm ekliyoruz. En son olarak hamurlarımızı da ekledikten sonra hafif karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kaselere koyup üzerini ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.

9 Nisan 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Portakalmavisi bir; hüzünleri dibine kadar yaşamadan terketmeyen, sonrasında da ardına dönüp bakmayan hüzünbaz zamanlar cambazı....

pin

yukarı