16 Nisan 2014

Adana kesme hamur tatlısı


Malzemeler :

1 kase un

1 çay kaşığı tuz

1 kase ceviz

1 çay bardağı kuru üzüm

5 adet çubuk tarçın

2 tatlı kaşığı toz tarcın

1,5 su bardağı toz şeker

3 darbak su

1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

Yapılışı :

Öncelikle   bir kabın içinde un, çok az tuz ve su ile yoğurmaya başlıyoruz.

Hamurumuz hazır olduğunda, merdane yardımıyla hamuru açma aşamasına geçiyoruz.

Açılan hamurları 2 cm aralıklarla yatay kestikten sonra yine 2 cm aralıklarla dikey kesiyoruz.

Ayrı bir tencereye Toz şeker ve suyumuzu, çubuk tarçın ekleyerek ocağa alarak kaynatıyoruz.

Kaynadıktan sonra çubuk tarçınları sudan alıyoruz. Dövülmüş cevizleri kaynayan suya ekliyoruz, daha sonra tuz tarçın ve kuru üzüm ekliyoruz. En son olarak hamurlarımızı da ekledikten sonra hafif karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kaselere koyup üzerini ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Portakalmavisi bir; hüzünleri dibine kadar yaşamadan terketmeyen, sonrasında da ardına dönüp bakmayan hüzünbaz zamanlar cambazı....

pin

yukarı