30 Ocak 2008

BİR ELEMENT NASIL İCAD OLDU - CAN DÜNDAR

Geçen hafta Ege bölgesinde organ kaçakçılarının çocukları kaçırıp böbreklerini çaldıktan sonra cesetlerini çöplere attığına dair internet yalanını yazmıştım.


Baktım, internet âleminde bu kez iddiaya iliştirilmiş şekilde benim yazı dönüyor.
Birisi altına şu notu düşmüş:


"Peki bu yazının Can Dündar'a ait olduğu ne malum?"

***



Gerçekten internet öyle güvenilmez bir ortam haline geldi ki, becerikli bir ufaklığın bütün ülkeyi işletmesi mümkün artık...

Kuzey Irak'taki bir PKK şehitliği fotoğrafı aylardır Diyarbakır'da diye dolaşıp duruyor; mesajı alan da bize yollayıp "Niye bir şey yapmıyorsunuz?" diye fırçalıyor. Ama şimdi vereceğim örnek, bence internet tarihine geçecek nitelikte... Kahramanımız 30 yaşlarında, bilgisayar meraklısı bir adam...
Ofisinde bilgisayar başındayken, bu ne idüğü belirsiz mesaj bombardımanından bunalmış; arkadaşlarını işletmek, internetin inandırıcılığını test etmek ve ne kadar ciddiye alınacağını görmek için bir web sitesi kurup orada ciddi bir komplo teorisi de kendisi yazmış.


Sitenin adı: "Türkiye Bilimsel Araştırmalar Platformu..."


Adresi:http://tubiap.googlepages.com


"Türkiye'nin aydınlık geleceğine hoş geldiniz" diye başlayan site "Feomidyum gerçeği ve Türkiye" olayını ifşa ediyor.
Feomidyum, bizim gencin uydurduğu bir element adı...


Sözde bu, Amerikan Askeri Bilim Araştırmaları Grubu tarafından tanımlanan ve varlığı bilim çevrelerine deklare edilmeyen yeni bir element... Bu element kullanılarak süper mıknatıs üretilebiliyor. Ve süper mıknatıs, yeni nesil elektrik motorları üreterek petrolü çöpe atıyor.


Ayrıca uzay araştırmalarından tıbba, elektronikten ulaşıma kadar her alanda bir devrim yaratabiliyor. Başta ABD olmak üzere petrol üreticisi ülkeler ve karteller iflas etmesin diye elementin varlığı açıklanmıyor.


Veee geldik asıl kritik ifşaata:


"NASA''nın askeri topografik araştırma uydularıyla tespit ettiği verilere göre feomidyum rezervlerinin yüzde 74'ü Türkiye'de... Yani dünyanın geleceğini belirleyecek element Türkiye'nin elinde... Tahmini değeri trilyonlarca dolar..."


Şimdi sıkı durun: Dubaililer (ve perde arkasındaki Amerikalılar) birden İstanbul'a yatırıma heveslendiler, çünkü asıl niyetleri yeraltında jeolojik araştırma yapmak ve feomidyum çıkarmak...


Site şu çağrıyla bitiyor:
"Kamuoyu bu gerçekleri bilmeli. Geleceğimizi kurtaracak fırsatların elimizden alınmasına seyirci kalma!!!"

***



Müthiş değil mi?


Bizimki bu iddialarını önce bürodaki arkadaşlarına yollamış, sonra internet okyanusuna salıvermiş. Tabii, mesajı alan etrafına yollamaya başlamış ve konu bir anda internet âleminin gündemine girmiş.
Kimisi hemen inanıp "Gereğini yapalım" demiş, inanmayanlar bile bunu "Komplocuların halkı uyutmak için uydurduğunu" öne sürmüş.
Bizimki, sıkıntıdan yazdığı teorinin ciddi ciddi tartışıldığını görüp eğlenirken bir de ne görsün:
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları, nisan sonunda, partisinin gençlik kolları şölenindeki konuşmasında "yüzde 74'ü Türkiye'de olan feomidyumdan ve Türkiye üzerine oynanan oyunlardan" söz etmesin mi?


Yumakoğulları'nın "müthiş iddia"sı Milli Gazete'de 1 Mayıs 2006'da "Saadet Partisi iktidara yürüyor" başlığıyla yayımlandı.

http://www.milligazete.com.tr



"İktidara yürüyen parti"nin bilgi kaynaklarına bakar mısınız? Tabii bizimkinin bürosunda büyük eğlence düzenlenmiş o gün... Tam "Bir deli kuyuya taş atmış durumu" değil mi? Sonunda Hürriyet'te Ayşe Özek Karasu, 20 Mayıs'ta "son dönemde feomidyumun milliyetçi ve maneviyatçı forumların gözde tartışma konusu haline geldiğini" yazarak;

(http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ haber.aspx?id=4442549& yazarid=13)iddialara el attı ve element tablosunda "feomidyum" diye bir element görünmediğini açıkladı.


Kim inanır?


Google'da "Feomidyum" yazın da neler çıkıyor bir görün...


Bence elementler listesini de Amerikalılar eksik yazmıştır.

1 yorum:

iltiriş dedi ki...

:)

internette o kadar cahilce
ve yalanca haberler olaylar dönüyor ki

insanlar bu yazıları bir kez sorgulamıyor bile

internetten alınan bir yazı bir tv kanalında bile yayınlandı

oysa o öyküde kurmacaydı

yazarı o kadar mükemmel yazmıştı ki (ama onun insanları ynıltma amacı yoktu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Portakalmavisi bir; hüzünleri dibine kadar yaşamadan terketmeyen, sonrasında da ardına dönüp bakmayan hüzünbaz zamanlar cambazı....

pin

yukarı