27 Kasım 2012

yavru kediniz ısıyor mu?




Yavru kedinizin asla saldırgan bir şekilde oynamasına izin vermeyin. Eğer elinizi emmeye ya da tırmalamaya kalkışırsa, ona bu davranışın yasak olduğunu öğretin. Elinizi usulca çekerek ondan uzaklaştırın (elinizi aniden çekerseniz, size daha da sıkı sarılacaktır). Eliniz yerine ona oyuncak verin. Onu birkaç dakika yalnız bırakın. Sakinleştikten sonra geri dönün ve uygun bir oyuncak kullanarak onunla tekrar oynamaya başlayın. Eğer elinizi tutmaya devam ederse, katı bir ses tonuyla "HAYIR" deyin. Kısa zamanda ne demek istediğinizi anlayacaktır.
Asla yavru kedinize vurmayın ya da onu suyla korkutmayın. Bu onunla arınızda kurmaya çalıştığınız bağı zedeleyebilir ve en sonunda da sizi görmekten bile korkmasına neden olabilir. Eğer sert sesinize karşılık vermezse veteriner hekiminize danışın. Fiziksel bir şikâyeti ya da daha ciddi bir sorunu olabilir.
Yavru ve yetişkin kediler sadece sorun yaratmak için yaramazlık yapmazlar. Davranışların büyük kısmı içgüdülerine bağlıdır. Yavru kedinize verdiğiniz tepki onun alışkanlıklarını hayatı boyunca etkileyecektir. Yavru kedinizin de duyguları olduğunu unutmayın. O da sizden gelecek iyi, nazik ve sevgi dolu ilgiyi hak ediyor. Yavru kediler sesinizin tonuna karşı duyarlıdır. Dolayısıyla onu uygunsuz davranırken yakaladığınızda ellerinizi birbirine çarpın ve "HAYIR" deyin, bu kadarı genelde onu durdurmaya yetecektir.
Bazı davranışlar da yavru kediniz sadece oynamak istediği için şekillenir. Sıkılmış ve kendine yeni bir uğraş arıyor olabilir. Onun dikkatini dağıtacak güvenli oyuncaklar, kutular, top haline getirilmiş kâğıtlar ya da minik plastik toplar temin etmeye özen gösterin.

yazı  http://miyavca.blogcu.com adresinden alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Portakalmavisi bir; hüzünleri dibine kadar yaşamadan terketmeyen, sonrasında da ardına dönüp bakmayan hüzünbaz zamanlar cambazı....

pin

yukarı