1 Eylül 2008

NİKON D90 DİJİTAL SLR ....YENİİİİİİİİ

Nikon Avrupa dijital SLR ürün serisinin yeni üyesi Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesini duyurdu. Dünyanın video kayıt özellikli ilk orta sınıf dijital SLR modeli olma unvanına sahip olan yeni Nikon D90 dijital fotoğraf makinesi çarpıcı görüntü kalitesi ve D300 gibi amiral gemisi DX format modellerden miras aldığı yenilikçi ve yüksek performanslı fonksiyonlarıyla gerçek anlamda sinematik görüntüler vererek her seviyeden fotoğraf tutkunlarına fotoğrafçılık dünyasında yeni kapılar açıyor. 12.3 megapiksel çözünürlüğü, yeni tasarım DX format CMOS görüntü sensörü ve Nikon’a özgü EXPEED görüntü işleme konsepti ile Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesi kaliteli görüntüleri adeta garantiliyor. Live View, Active D-Lighting ve 200-3200 aralığındaki ISO değerleri cihazın dikkat çeken diğer yönleri.Nikon D90 SLR kamera DX format CMOS sensörü sayesinde genişletilmiş kapasitesi ile ve 12.3 megapiksel efektif çözünürlüğü ile görüntülerde son derece detay sağlıyor.

200 ile 3200 arasındaki ISO ışık duyarlılık değerleri detayları zengin ve düşük noise sahip oranlarına fotoğraflar üretirken beklenenin üzerinde bir tonlama zenginliği de veriyor.Nikon D90 kameranın EXPEED teknolojisi, Nkon’un mevcut D-SLr modellerinden bildiğimiz yüksek kalitede ve yüksek hızda görüntü işleme kapasitelerini en yüksek seviyeye çıkarıyor. EXPEED teknolojisi ile aynı zamanda Live View ve yeni Yüz Tanıma Sistemi gibi diğer güçlü özelliklerin performansları da yükseltilmiş oluyor. Yüksek kontrastlı ışıklandırmaya sahip ortamlardaki çekimlerde kaybolan görüntü detayları konusunda ise Active D-Lighting özelliği fotoğrafın çekildiği esnada görüntülerin karanlık ve aydınlık kısımları arasındaki dengeyi hassas bir şekilde ayarlıyor.Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesinin penta prizma şeklindeki gövde yapısında göz hizasında bir vizör bulunuyor ve bu vizör orijinal görüntüyü yüzde 96 oranında ekrana yansıtıyor. Fotoğraf çekimlerinde vizör yetersiz kaldığında Nikon D90 kameradaki Live View butonuna basarak çekeceğiniz kareyi 3 inç (7.6 cm) büyüklüğündeki ve 170 derece görüş açısı sunan LCD ekran üzerinden birebir izleyerek değerlendirebiliyorsunuz. Kameranın yaklaşık 920k piksel LCD ekranı Live View desteği ile üç farklı kontrast tespit moduna sahip: Face Priority (Yüz Öncelikli) , Wide Area (Geniş Alan) ve Normal Area (Normal Alan).




Nikon D90 modeli video kayıt fonksiyonuna sahip olan ilk orta sınıf dijital SLR fotoğraf makinesi olma özelliği taşıyor. Cihaz hareketli JPEG formatında süper kalitede video kayıt imkanı sunuyor. Normal video kameralarla karşılaştırıldığında Nikon D90 kameranın çok daha büyük bir sensöre sahip olması dolayısıyla çok daha yüksek bir görüntü kalitesi elde ediliyor.Her zaman çekim hazır durumda olan Nikon D90 D-SLR fotoğraf makinesi 0.15 saniye açılış süresi ve 65 milisaniye deklanşör tepki süresi ve saniyede 4.5 kare çekim hızı ile dilediğiniz her anı kaçırmadan fotoğraflayabilmenize olanak tanıyor. Kameranın; 72 adete kadar görüntüyü indeks şeklinde küçük fotoğraflar halinde slayt şov olarak gösterme özelliği olan Pictmotion fonksiyonu, opsiyonel olarak edinilebilen GPS eşliğinde kullanılan ve geotagging olarak adlandırılan konum etiketleme, ‘my Picturetown’ web sitesine anında online yükleme olanağı ve HDMI uyumu gibi diğer dikkat çekici özellikleri de bulunuyor. Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesinin Eylül ayından itibaren 899 euro satış fiyatı ile piyasalara sunulması planlanıyor.
Kaynak : Fotoğraf kıraathanesi

2 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Mimlendin! :o) -> Cool Mim: Nefretlik Durumlar

Cem Akkılıç dedi ki...

Bir tıklamayı çok gören yobaz ve Deniz feneri

Yaklaşık altı ay önce bir kampanya başlatmıştım. Çoğunluğu Afrika’da olan aç insanlara yardım kampanyasıydı bu.Birleşmiş Milletler örgütünün internet aracılığıyla düzenlediği ve günde sadece bir defa tıklamayla destek verilebilen bir organizasyonu duyurup,yaymaya çalıştığım için bir dinci yobaz tarafından İncil dağıtmakla şuçlanmıştım.O, kendinden başka hiçbir canlıyı düşünmeyen tarikatçı, BM nin bu çabasını ‘’gavurlar önce öldürdüler şimdi yardım ediyorlar’’diyerek,çağdışı kafasıyla yerden yere vurmaya kalkışmıştı.Bununla kalmayıp sözde yardım kuruluşu olan Deniz fenerine niçin destek olmadığımı da yazmıştı.Binlerce internet kullanıcısının ve site sahiplerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan AÇLIK KAMPANYAM,bu aklı ve yüreği kıt zatımuhterem tarafından Misyonerlik merakı olarak şuçlanmıştı.(Yazımın sonunda ilgili konunun linkini verdim,okuyabilirsiniz)

Dün Almanya’dan gelen haberleri hepimiz duyduk. Deniz fenerinin ‘’nasıl bir yapıda olduğu’’ ortaya çıkmış oldu. Özellikle Müslümanların kutsal ayı Ramazanda insanları dolandıran,din ve fakirler adına yardım parası toplayıp o topladıkları milyon dolarlarla sefa peşinde koşan bizim dinci borazancıların üst düzey elemanları gözaltına alındılar.Kendi televizyonları kanal 7’de yoksul aileleri reklam malzemesi yapıp bir tencere çorba ve bulgurla kandırıp,saatlerce çekim yaparak halkın acıma duygularını sömüren ve karşılığında yardım bahanesiyle para toplayan Fenerciler,şimdi işledikleri şuçların hesabını veriyorlar. Bakalım bu uluslararası dolandırıcılık şebekesinin altından daha neler dökülecek.'' Türkiye bize güveniyor '' sloganıyla Allah adına para toplayan örgütün kasasından acaba ne yolsuzluklar,hırsızlıklar çıkacak?

O yobaz,şimdi kalkıp diyecek ki '’yargı süreci tamamlanmadan kimseyi şuçlama ey misyonerlik meraklısı Cem Akkılıç’’. Sanki kendisi Ergenekon davası sonuçlanmadan iki emekli orgeneralimizi terörist ilan etmemiş gibi ve gazeteci İlhan Selçuk’u terör örgütü reisi yapmamış gibi hiç utanmadan, sıkılmadan söyleyecek bütün bunları.Ve bu şarlatan, gerici kafasıyla her gün bir tıklama yapmak ve aç çocuklara yardım etmek yerine,ağzından salyalarını çember sakallarına akıta akıta din bezirgancılığına devam edecek…

Cem Akkılıç
4 Eylül 2008

http://cemologyonuncukoy.blogspot.com/2008/09/bir-tklamay-ok-gren-yobaz-ve-deniz.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Portakalmavisi bir; hüzünleri dibine kadar yaşamadan terketmeyen, sonrasında da ardına dönüp bakmayan hüzünbaz zamanlar cambazı....

pin

yukarı