23 Haziran 2008

REGL ZAMANI HAVUZ VE DENİZ



Malum çoğu zaman akla takılan konulardan biriside bu...Bilinen gerçek Tamponu kim bulduysa Allah razı olsun cümlelerinin ardında saklı :D...Evet hiç bir şey eskisi gibi değil artık tampon sayesinde denizede pek önerilmesede havuza girilebiliyor...Ama naçizane şunu belirtmek isterim o dönem çok hassas bir dönem beden içinde ve herkes kendi vücudunu çok iyi bilir yani enazından kimimiz çıplak ayakla dolaştığımız dönemlerde çektiğimiz sancıları biliyoruz o sebeple eğer dönemi hassas geçiriyorsanız tampon kullansanız dahi Egenin kimi zaman çivi gibi olan denizine girerken bir kere daha düşünün derim ben...Nette rastladığım ve bilinmesi gereken bazı bilgileride paylaşmak istiyorum...


-Vajina normal bir kadında kapalı durur, ve içine basınçlı olmadıkça su girmez.
-Adetli iken havuza girmek mecburiyetiniz yoksa, girmeyin. Temiz bir denizi tercih ederseniz herkes için daha iyidir. "Mavi göl" fantezinizi yaşamak zorunda değilsiniz, unutmayın.
-"Ben bencil, sorumsuz ve diğer insanların hayatlarını umursamayan birisiyim." diyorsanız, o zaman lütfen havuza en azından tamponunuzla girin, ve iyice derine itin ki, su vajinanızın içine girmesin, (ipi fitil görevi yapacaktır, onu da itin içeriye lütfen)
-Denizden mikrop kapma ihtimaliniz, kanalizasyon çıkışlarında denize girmiyorsanız, oldukça düşüktür. Zira deniz, insan mikropları için toksin-öldürücü etki yapar.
-Havuzlardaki insanların pis sonuçlar doğuran hareketlerini bastırmak için basılan klor ve antimikrobial maddeler, vücudun doğal koruyucu mikroplarını da aynı acımasızlıkla kırar geçirir, ve vücudun savunmasını bozar.
-Islak mayo ya da bikini ile oturmayın.
-Güneşten koruyucu, yüksek faktörlü ürünleri mutlaka kullanın. Çıplak güneşlenme tercihleri için meme ve genital bölgeleri mümkün olan en üst faktörlerle koruyun, ızdırapınız çok fazla olabilir…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben tamponuda sağlıklı bulmuyorum regl zamanı havuza girmeyi de.Vajinal yönden rahatsızlığa yakalanmaktansa girilmemeli diye düşünenlerdenim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Portakalmavisi bir; hüzünleri dibine kadar yaşamadan terketmeyen, sonrasında da ardına dönüp bakmayan hüzünbaz zamanlar cambazı....

pin

yukarı